Od kod ideja

Stran je nastala samoinciativno prek nekaj posameznikov kot odziv na situacijo, ki je nastala v Sloveniji zaradi pomanjkanja najemniškega trga ter visokih cen najemnin.

Portal DomKristjanov želi vsakemu uporabniku omogočiti predvsem, da lahko skupaj s sostanovalci v polnosti živi vrednote, ki nam jih je s svojim zgledom posredoval Jezus Kristus.

Obedovati skupaj, pomagati si v različnih situacijah, pričevati, poslušati, okušati mir, biti to, kar smo v resnici, imeti občutek, da smo del skupnosti, vse to je neprecenljivo, če je le priložnost za to!

Stanovanjske skupnosti, kjer si sostanovalci s skupnim bivanjem delijo stroške in dnevno življenje, obstajajo pri nas in v tujini že nekaj časa. V Nemčiji so zelo znane WG posredovalnice, v Veliki Britaniji pa že nekaj časa obstaja priljubljena krščanska stran Christianflatshare, ki povezuje kristjane iz različnih Cerkva.

»Zagotovo se da še na kakšen način reševati stanovanjsko problematiko med mladimi in si hkrati poiskati še prijetno okolje za bivanje ... In res, z mislijo, da v tujini kaj podobnega zagotovo že obstaja, je iskalnik na spletu, po vnosu besedne zveze 'christian flat', našel podobne strani, ki uspešno delujejo že vrsto let. To je bila samo še dodatna potrditev in spodbuda, da bi se lahko podobna stran uveljavila tudi v Sloveniji ...«

S postavitvijo strani je bilo vredno vsaj poizkusiti. Uspeh strani bo seveda odvisen od Božjega blagoslova in vaše dobre volje.